דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סלמון מוסיף המון - ולא קלוריות 

מאת    [ 18/05/2009 ]

מילים במאמר: 464   [ נצפה 5358 פעמים ]

על הסלמון:
סלמון הוא השם המשותף למספר סוגי דגים ממשפחת הסלמונאים (Salmonidae). שמם של דגים אחרים במשפחה זו הוא טרוטה (פורל). דגי סלמון קיימים בטבע באוקיינוסים וגם בימות סגורות.
בדרך כלל דגי סלמון בוקעים מן הביצה במים מתוקים, נודדים לים ושבים להתרבות במים מתוקים.
המיתולוגיה סביב הסלמון מעלה את אחד הסיפורים המרתקים של הטבע הפראי: דגי הסלמון שבים למקום הולדתם על מנת להטיל ביצים באותו ערוץ נחל בו נולדו, תוך מסע נגד זרמים בעלי עוצמות, כשהם מוכיחים נחישות בלתי רגילה ובסופו של המסע לאחר ההטלה הם מתים. מחקרים מאשרים כי אכן לפחות כ 90% מהדגים המתרבים בערוץ נחל מסוים, אכן נולדו באותו ערוץ.
מחזוריות ההטלה של הסלמון מפרנסת בעלי חיים רבים בטבע, אשר מכוונים את עונות הנדידה שלהם על פי מחזורי ההטלה של הסלמון.
בימינו קיים חשש אמיתי באשר להתדלדלות אוכלוסיית דגי הסלמון באוקיינוס האטלנטי ובחלקים מסוימים של האוקיינוס השקט בשל הביקוש החריג לדגי סלמון אשר מקורם מן הטבע. להוציא את חלקיה הצפוניים של אלסקה, שם הדג עדיין מצוי בשפע, הולכים ומדלדלים מאגריו. ההערכה היא כי כמות דגי הסלמון בתחילת המאה העשרים ואחת בנהר קולומביה שבקולומביה הבריטית, היא רק 3% מכמותם המקורית בתחילת המאה התשע עשרה.
הסלמון הוא אחד מדגי המאכל הפופולריים ביותר. סלמון נחשב כמאכל בריא הודות לתכולה הגבוהה של חלבונים בבשרו, רמות נמוכות מאד של שומן ותכולה גבוהה במיוחד של אומגה 3.
ואולם כ 95% מדגי הסלמון הנצרכים היום בעולם, מקורם בבריכות גידול מלאכותיות, ועל פי דיווחים בירחון סיינס, דגי סלמון אשר גודלו בבריכות דגים עשויים להכיל רמות גבוהות יותר של רעלנים לעומת דגי סלמון שגדלו בטבע ואף רמות אומגה 3 נמוכות יותר בדגי בריכה מאשר בדגי פרא.
למרות זאת, הסוכנות הבריטית לתקני מזון מצאה כי התועלת באכילת דגי סלמון מבריכות עולה על הסיכון הכרוך בחומרים המזהמים אותם. יש אף לציין כי דגי סלמון מכילים את הרמות הנמוכות ביותר של מתיל כספית ביחס לדגי מאכל אחרים.
צבע בשרו של דג סלמון נא הוא כתום ורוד לרוב, למרות שקיימים בטבע גם דגי סלמון שבשרם לבן. צבע בשרו של דג הסלמון מקורו בפיגמנטים מיוחדים. מקור הפיגמנט בדגים הגדלים בטבע הוא באכילת סרטנים. כיוון שצרכנים אינם נוטים לרכוש דגי סלמון אשר בשרם לבן, מגדלי דגי הבריכות מוסיפים את הפיגמנט למזונם של הדגים באופן מכוון, זאת כיוון שמזון דגי הבריכות אינו מכיל בדרך כלל פיגמנטים.
בנוסף למכירות הדג הנא, סלמון נמכר אף בשימורים, וכדג לקס מעושן בכבישה או בחומץ. הדג הנא אינו מומלץ לנשים הרות בשל האפשרות שיכיל את טפיל ימי העלול לגרום למחלות.
ערכו התזונתי הגבוה של הדג הופך אותו לבן ברית מצוין בשמירה על משקל ולמי שאינו אוהב בשר.
כדאי ורצוי לצרוך אותו במינונים נכונים כמעט בכל דיאטה מבוססת חלבונים וגם כפריט קבוע בתפריט.
מרבית דגי הסלמון הנמכרים בארץ מגיעים קפואים, מה שפוגע באיכויות הדג ולעיתים אף בערכים התזונתיים שלו, אך ניתן להשיג בארץ בשפע את הפורל, טרוטה, מאותה המשפחה, שהוא בעל ערכים תזונתיים דומים לסלמון ומגיע באופן טרי לכל חנויות הדגים ורשתות המזון.
ד"ר אסנת רזיאל, רופאה כירורגית בריאטרית בכירה, מנהלת מלבי - מרכז רפואי לטיפול בהשמנת יתר.
אתר מלבי מרכז מידע מקצועי ומהימן אודות כל האמצעים לטיפול בבעיות השמנת יתר: הרזייה, דיאטה, ספורט, פסיכולוגיה, ניתוחי קיצור קיבה ועוד.
טל:03-5221717 או 03-5228088
http://www.hashmana.co.il
drraziel@zahav.net.il



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב